Saucony x Bodega

Saucony x Bodega

 

Het GRID Azura 2000-model heeft in de eerste plaats nooit bestaan, en anders suggereren is ongemakkelijk voor het top-koper in Saucony. Na meer dan tien jaar samenwerken en met meer dan 40 individuele schoeiselstijlen onder hun samenwerkingsgordel, dacht Bodega dat ze zelfs de meest mysterieuze uithoeken van het Saucony archief hadden gezien, en toch was de reactie op deze ontdekking een mix van onderdrukte paniek en strak lipachtige kortheid. De modelnaam, GRID Azura 2000, met de hand geschreven op de achterkant van een foto, is de enige reden dat de naam aanvankelijk ooit het gebouw heeft gehaald. De achtergrond voor een X-Files waardige samenwerking gevuld met geclassificeerde documenten, anoniem bedreigende, mannen in zwarte pakken, ongemarkeerde sedans, geheime vergaderingen en dergelijke komt meestal in de verbeelding voor als iets dat plaatsvindt in letterlijke duisternis met vergaderingen.

 

De originele foto heeft nooit het Saucony complex mogen verlaten, maar kopieën zijn weggegooid. Hoewel het ontwerp van de GRID Azura 2000 zou afwijken van wat zou worden beschouwd als een traditionele Saucony look, droeg het duidelijk de kenmerken van Saucony branding.

Een nadere beschouwing van het mysteriesilhouet onthulde dat een vertrek de dingen op een milde manier stelt. De dikke fysieke vormen die werden gebruikt om tegemoet te komen aan de vooruitgang in demping en geleidingstechnologie die zich in de jaren 1990 voordeed, waren aanzienlijk afgeslankt. Dit is een verandering die werd weerspiegeld in de constructie van de upper, die werd gedomineerd door lichtgewicht transparant mesh. De sneaker heeft een wendbare constructie, die diende om de impactafbuiging en dispersie van voetaanvallen van de kenmerkende GRID-technologie van Saucony te versterken. Gestileerde overlays met een golvend, zaagtandontwerp namen een agressievere visuele houding aan dan elk eerder Saucony model. Kort gezegd suggereerde het prototype een sneaker die niet alleen klaar was voor nieuwe uitdagingen, maar ook voor onvoorziene obstakels. Het is duidelijk dat de GRID Azura 2000 niets minder moest zijn dan het gezicht van Saucony in het nieuwe millennium.

 

De Bodega x Saucony GRID Azura 2000 is verkrijgbaar vanaf dinsdag 4 februari 2020 om 00:00 uur bij SneakerBAAS!

Andere verhalen

Winkelmand

×

Product title

1 x $29.95

Subtotaal

Ik ga bestellen