Nike Air Max 95 EOI "Light Charcoal"

Nike Air Max 95 EOI
Wowww, wat een kleursamenstelling! Nike heeft zojuist weer een van hun bekendste modellen, de Air Max 95, uitgebracht in een hele vette kleursamenstelling. Ze hebben niet alleen gebruik gemaakt van diverse neon kleuren, maar ook van verschillende materialen die uiteenlopen van mesh tot corduroy. De schoen spreekt echt voor zichzelf door het gedurfde karakter.

 

Het mooie aan de deze kleursamenstelling is dat hij met het donker-licht contrast een enorme eer beduidt aan de oorspronkelijke Air Max 95 die ook was opgebouwd uit diverse grijstinten en een opvallende neon kleur als tegengeluid.

De Air Max 95

Het Nike silhouette stamt uit het jaar 1995 (Duhh) en werd destijds gezien als een keerpunt voor de sneaker wereld. Tinker Hatfield, bekend van de Nike Air Max 1, maakte destijds groot deel uit van het designteam van Nike en had als voorwaarde dat een schoen een verhaal moest hebben. Op het moment dat de Air Max 95 aan hem werd voorgelegd was hij dan ook aangenaam verrast, doordat het designproces voornamelijk geïnspireerd was op het menselijk lichaam. Te beginnen bij de zool, die net als een ruggengraat, bestaat uit stevige en dempende onderdelen. Verder zijn de laagjes die in de schoen worden gehanteerd geïnspireerd op de spiermassa van mensen en zijn de ribben uiteindelijk van grote invloed geweest bij het ontwerpen van het striksysteem.

Nike Air Max 95 EOI "Light Charcoal" DD1502-001

Nike Air Max 95 EOI "Light Charcoal" DD1502-001

Toch opzoek naar wat anders? Check dan zeker een van onze andere nieuwe releases, of blijf op de hoogte via onze Instagram! @sneakerbaas

📸 Zelf nieuwe heat gekocht? Deel het op je Instagram / Tik tok / Facebook met #SneakerBAAS. We zijn benieuwd naar jouw collectie!

Andere verhalen

Winkelmand

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen